Als gynaecoloog mag ik mij dagelijks bezighouden met de zorg voor zwangere vrouwen, partners en hun baby’s. Ik vind het bijzonder om het vertrouwen te krijgen van vrouwen om ze in deze belangrijke periode van hun leven te mogen begeleiden, zowel bij geluk als bij verdriet. Naast patiëntenzorg ben ik betrokken bij wetenschappelijk onderzoek binnen de geboortezorg. Ook ben ik zelf moeder van 2 lieve dochters.
Ik zet mij in voor Strong Babies, omdat ieder kind een goede start verdient en Strong Babies zich daar op een eigentijdse manier hard voor maakt. Het komt tegemoet aan de steeds groter wordende roep vanuit de maatschappij en zorgverleners om onze focus te richten op een gezond begin van het leven en het voorkomen van ziekten en complicaties. Er is nog een wereld te winnen.
Iedere dag worden 10 baby’s geboren die hun leven lang met de gevolgen van vroeggeboorte leven. Van lichamelijke beperkigen tot gedragsstoornissen.
Baby’s horen niet dood te gaan. Baby’s horen een heel leven voor zich te hebben en gezond op te groeien. Helaas heeft elke zorgverlener die in de geboortezorg werkt ook te maken met te vroeg geboren baby’s en al het verdriet dat het met zich meebrengt. We willen heel graag de kans op het krijgen van een veel te vroeg geboren baby beperken maar hoe doe je dat?
Strong Babies wil onderzoeken ondersteunen die ons antwoorden geven op vragen. Naast preventie is nader onderzoek naar de oorzaken van vroeggeboorte ontzettend belangrijk en om die reden ben ik toegetreden tot het bestuur van Strong Babies.
Sinds 1989 ben ik met heel veel plezier verloskundige in Zwolle en mag ik de kinderen van de kinderen die ik geboren zag worden, verwelkomen op deze wereld. Ondertussen kregen we zelf drie gezonde kinderen die inmiddels volwassen zijn.
Sinds 2016 ben ik werkzaam als gynaecoloog in het academische centrum, het Erasmus MC te Rotterdam. In 2019 heb ik mijn expertise in hoog risico zwangerschappen, en daarmee ook de inzet voor verbetering van de geboortezorg, afgerond. Naast professionele, dus klinische en wetenschappelijke, aandacht voor een betere en gezondere start voor moeders en van alle baby's, wil ik graag mijn tijd besteden om meer aandacht te creëren "buiten de ziekenhuismuren".
Mijn doel is dat wij met z'n allen kunnen zorgen voor een goede toekomst voor zowel (aanstaande) moeders, vaders en hun baby's.
Met 9,- per geboren kind maak je al een levensgroot verschil.
Ik ben gynaecoloog met een sterk hart niet alleen voor mijn patiënt en de kliniek, maar ook voor de wetenschap. Ik ben trotse moeder van Pepijn, Thijs, Flip en Mees* en werk in het Franciscus Gasthuis & Vlietland Rotterdam. Onze zoon Mees* is in 2017 geboren en helaas overleden aan de gevolgen van zijn vroeggeboorte.
Omdat ik zowel als zorgprofessional maar ook als moeder weet dat in de verloskunde tranen meerdere gezichten kunnen hebben, namelijk die van blijdschap maar ook van verdriet, is het mijn doel om me voor het verbeteren van geboortezorg en daarmee "gezonde en sterke (strong) " babies in te zetten.
Iedere dag overlijden 2 baby’s door vroeggeboorte.
Ik ben kinderarts-neonatoloog in het Erasmus MC – Sophia kinderziekenhuis. Daar werk ik met heel plezier op de neonatale intensive care in een groot team van verzorgenden, verpleegkundigen en artsen. Samen behandelen we dagelijks veel te vroeg geboren en ernstige zieke pasgeborenen. Met enorme inzet proberen we met elkaar de beste zorg te leveren voor alle kinderen en hun ouders. Het is fantastisch te zien hoe goed we dat al kunnen.
Helaas is het ook duidelijk wat we nog allemaal niet zo goed weten en nog niet zo goed kunnen. De behandelingen die nodig zijn en de complicaties die op kunnen treden hebben enorme impact op de pasgeborenen. De stress voor ouders is enorm. Daarom zet ik me ook aanhoudend in om deze zorg verder te verbeteren en te innoveren door wetenschappelijk onderzoek.
Wetenschappelijk onderzoek is essentieel om de kansen voor te vroeg geboren kinderen nu en in de toekomst beter te maken.
Functioneel. Noodzakelijk om de website te laten functioneren.
Analytisch. Om bij te houden hoeveel mensen de website bezoeken.
Tracking. Om je een zo goed mogelijke ervaring te geven, de website te verbeteren, jou relevante informatie en advertenties te laten zien, en voor social media. Uitschakelen